Dry Needling bij Fysiotherapeut Hilversum


Knopen, verklevingen, je kent ze wel

Je kent ze wel, die gespannen, pijnlijke, verharde plekken in je spieren. Als je er op drukt doet het pijn. Deze knopen –wij noemen ze ‘triggerpoints’— zorgen ervoor dat je moeilijk beweegt en dat je spier wat stijf aanvoelt.

Knoop onder de loep

Als je chronische spierpijn hebt (bijvoorbeeld hoofdpijn, RSI, nekklachten of lage rugklachten) kunnen we die knopen te behandelen met dry needling. Dat helpt vaak aanzienlijk bij het ontspannen van de spieren.

Werken met een naald

“Ah, acupunctuur,” de meeste mensen denken dat. Logisch, ook wij werken met naalden. Toch is wat wij doen anders. Acupunctuur richt zich op energiebanen en dry needling op spieren. Een acupuncturist werkt met meerdere naalden en laat die ook vaak even in je lichaam staan. De fysiotherapeut werkt met één naald waarmee we de ‘triggerpoints’ beïnvloeden.

Je spier doet pijn. De prik niet.

Je voelt het prikje. Maar waarschijnlijk zal je er van versteld staan hoe weinig je daarvan merkt. Wat je wel merkt is je spier. Die spant zich plotseling. Dat doet pijn. Gelukkig is dat maar kort en merk je direct dat je spier soepele is en de pijn minder.

Soepele spieren maken

Als je net dry needling hebt gehad, voelen je spieren ‘zwaar’. Je kunt ook spierpijn-achtige gevoelens hebben. Dat gaat snel weg. Als je een paar sessies hebt gehad, verdwijnen de knopen en kun je met ontspanningsoefeningen weer verder.

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!