headerimage

Zoek je goede Fysiotherapie?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Tessa, praktijkassistent bij Fysiotherapeut Hilversum. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met Wat is fysiotherapie?.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830630 WhatsApp

Wat is fysiotherapie?

De fysio helpt je in beweging te komen

Fysiotherapie helpt mensen bij bewegen. Zowel jong als oud kan hiervoor bij een fysiotherapeut terecht. Als je beperkingen ervaart na een blessure, aandoening of ander gezondheidsprobleem, dan kun je een afspraak maken bij de praktijk. Je krijgt een programma op maat samengesteld om gezond en veilig te bewegen.

Fysiotherapie is voor Fysiotherapeut Hilversum een dynamisch en boeiend vak. Er is niet alleen een wetenschappelijke basis. Vernieuwende onderzoeken zorgen nog steeds voor meer inzicht en betere behandelingen.

Diagnose en behandelplan

Een fysiotherapeut verricht niet alleen lichamelijk onderzoek, maar praat ook met je. Er worden doelen opgesteld die helpen bij de behandeling. De vooruitgang wordt voortdurend gemeten en je krijgt tips om bepaalde zaken anders te doen. Daarmee krijg je meer levensplezier en verbetert tevens de kwaliteit van je bestaan.

Werkzaam in een zorgnetwerk

Fysiotherapeut Hilversum is werkzaam binnen een netwerk van zorgverleners. Soms hebben wij de leiding, op andere tijdstippen hebben we een ondersteunende rol. Het doel is in ieder geval om jou beter te leren bewegen.

Hands-on, hands-off wat betekent dat allemaal?

Vroeger gingen mensen vooral naar de fysiotherapeut om gemasseerd te worden. Dit s echter een kleine 15 jaar geleden veranderd. Er zijn nieuwe inzichten opgedaan en behandelingen zijn bijgesteld.

Uit recente onderzoeken blijkt namelijk dat oefen- en trainingsprogramma’s bijdragen aan betere resultaten. Fysiotherapeuten zijn daardoor minder lichamelijk betrokken bij mensen. Vandaar bovengenoemde termen in het tussenkopje.

Vandaag de dag gaat het vooral om een combinatie van massage en oefen- en beweegprogramma’s. Vaak wordt er eerst aan een stukje ontspanning gewerkt. Vervolgens ga je zelf aan de slag door het doen van allerlei oefeningen.

Altijd doen: kwaliteitscheck

Voordat jij je aanmeldt bij een praktijk, is het belangrijk om na te gaan of een fysiotherapeut zijn papieren in orde heeft. Is hij of zij aangesloten bij een beroepsvereniging? Hoe zit het met de BIG-registratie en is er de mogelijkheid om eventueel een klacht in te dienen?

Een behandelplan op maat

Bij Fysiotherapeut Hilversum krijgt iedere cliënt een plan op maat. Dit betekent dat we rekening houden met jouw mogelijkheden en pijn. Belangrijk is dat je ons daarom goed aangeeft wat fijn voelt en wat niet.

Wat onze klanten zeggen

Bennie

De Whatsapp chatbot werkte heel goed, communicatie werd op maandagmorgen meteen overgenomen door een mens en de afspraak was moeiteloos gemaakt! Heel makkelijk en laagdrempelig! Ik heb meteen een goede indruk van de praktijk.

Alex

Super! Vandaag gebeld voor een ‘noodafspraak’ als nieuwe patiënt en gelukt om vandaag nog terecht te kunnen.

Andre

Lekker snel doorpakken! Ik werd meteen vriendelijk geholpen en had de volgende dag een afspraak. Ik kreeg ook meteen een behandeling (niet alleen maar praten).

12.547 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top