Knie revalidatie bij Fysio Hilversum


Revalidatie van het kniegewricht kan na diverse situaties plaatsvinden. Bijvoorbeeld na een kijkoperatie bij problemen met de meniscus. Of een operatie bij problemen aan de kruisbanden of knieschijf. En als er een knieprothese ter vervanging van de eigen knie is geplaatst. Voor de revalidatie na de operatie aan je knie ben je bij ons  aan het juiste adres.

Operatie aan de knie

Er zijn diverse oorzaken waardoor een knie-operatie nodig kan zijn. Bijvoorbeeld bij problemen met betrekking tot de kruisbanden, het hechten van een scheur in de meniscus, het herstel van kraakbeen of breuken in het botweefsel en de knieschijf. En natuurlijk na het plaatsen van een knieprothese.

Revalidatie

Na een operatie vindt de eerste revalidatie in het ziekenhuis plaats. De fysiotherapeut in het ziekenhuis leert je bijvoorbeeld hoe je het bed uit moet komen. En welke houding het best is als je zit of ligt. Ook het lopen met krukken wordt geoefend. Als je ontslagen wordt uit het ziekenhuis ga je naar je eigen fysiotherapeut.

Na je operatie wil je natuurlijk zo snel mogelijk weer aan de slag. Maar we gaan het samen langzaam opbouwen. Na een operatie kunnen er complicaties zoals zwellingen optreden, daar passen we onze fysiotherapie op aan. Door middel van onze revalidatie helpen we je sneller herstellen na je knie-operatie. Als je bijvoorbeeld een nieuwe knie hebt gekregen leren we je hoe je er goed mee kunt bewegen.

Lang mobiel blijven

We leren je ook hoe je zelf kunt trainen om zo lang mogelijk van je nieuwe knie te kunnen profiteren. En dit geldt na alle operaties aan je knie…, we zorgen er door specifieke oefeningen voor dat je beenspieren sterker worden waardoor je knie minder wordt belast. Maar bovenal zorgen we ervoor dat je weer goed kunt bewegen. Waardoor je zonder hulpmiddelen weer mobiel wordt. En dat zo lang mogelijk blijft.

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!