Wat fysiotherapie kan doen bij Parkinson


Je voelt je lijf volop achteruit gaan. Soms verlies je je evenwicht. Maar toch wil je dolgraag leven en je vrijheid behouden.

Wat jij voelt

Je hebt minder controle over je lichaam

Het is geen prettig gevoel dat je de controle kwijtraakt. Je kunt je eigen lijf niet meer vertrouwen. Daarom moet je alles bewust doen en dat is niet leuk.

Verslapping van je spieren

De verslapping van je spieren neemt in rap tempo toe. Jouw mogelijkheden zijn beperkter dan iemand anders van je leeftijd.

Je trilt

Nu is daar nog mee te leven. Wat gebeurt er echter als het toeneemt. Als je straks helemaal niets meer kunt?

Wat je wilt

Zelfstandig blijven

Je wilt het liefst zolang mogelijk zelfstandig blijven. Door gericht te bewegen en oefeningen te doen, hoop je je vrijheid te behouden.

Je wilt conditie opbouwen

Natuurlijk ga je achteruit. Dat voel en merk je in alles. Toch wil je nog ontzettend veel doen en vooral ook opgewekt.

Je wilt aan specifieke bewegingen werken

Sommige bewegingen gaan je niet gemakkelijk af. Daar wil je graag aan werken. Zonder dat je iets hoeft te forceren, wil je je kracht opbouwen en werken aan je coördinatie.

Parkinson en fysiotherapie in het kort

  • Parkinson is een grillige ziekte die het zenuwstelsel aantast. Proberen met bewegen ontstaan door een tekort aan dopamine.
  • Wordt Parkinson in zijn geheel ernstiger? Dan worden normale dingen lastig om te doen. Denk bijvoorbeeld aan opstaan, lopen of jezelf omdraaien in bed.

parkinson Hilversum

Hoe wij je gaan helpen

Bij Fysiotherapeut Hilversum krijg je een programma op maat. Dit helpt je om langer zelfstandig te blijven. We werken aan het terugkrijgen van het vertrouwen in je eigen lijf.

Grip krijgen op specifieke bewegingen doen we door een gericht beweegprogramma. Meld je hiervoor aan, ook als bewegen steeds moeilijker gaat.

Wij leren je om te allen tijde slimmer te bewegen. Lukt het niet op de ene manier, dan proberen we gewon een andere manier.

Je vergroot je spierkracht, je conditie en coördinatie bij Fysiotherapeut Hilversum. Dit realiseer je vooral door in beweging te blijven. Wandelen en zwemmen kunnen daar uitstekend bij helpen.

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!