Goed herstellen van een hamstringblessure


Eigenlijk wist je al meteen dat het goed mis was. Je werd onderuit geslagen en je voelde direct een snijdende pijn. Je klapte op de grond en je kon haast niet meer overeind komen vanwege de intense pijn.

Wat jij voelt

Een pijn die voelt als een messteek

Het schoot er onverwachts in en het doet afschuwelijk veel pijn. Toen het gebeurde moest je direct stoppen waar je mee bezig was.

Een verkrampende pijn

Je kampt met een stijf bovenbeen. Later ontwikkelde zich ook een blauwe plek. De verkrampende pijn die je voelt, is geen pretje...

Wat je wilt

Je wilt niet eindeloos lang op de bank zitten

Je hebt vast en zeker weleens vaker gehoord van een hamstringblessure. Het is een blessure waar veel sporters mee kampen. Het herstel hiervan kan maandenlang duren en daar zit je natuurlijk niet op te wachten. Daarom wil je zo goed mogelijk geholpen worden door een professional.

Je wilt niet te lang rusten

Rust nemen is belangrijk bij een hamstringblessure. Je weet dat je daaraan niet ontkomt. Je wilt echter weer zo snel mogelijk volop aan de slag. Bovendien ben je bereid ook zelf een actieve bijdrage te leveren aan je herstel.

hamstringblessure Hilversum

Hamstringblessure in het kort

  • Aan de achterkant van jouw been bevindt zich een groep van een drietal spieren. Deze spieren kunnen verrekken of scheuren als er veel kracht op wordt gezet.
  • Het is een blessure die veelvuldig voorkomt bij sporten waar veel wordt gesprint. Denk bijvoorbeeld aan atletiek, hockey en voetbal.
  • De blessure ontstaat niet geleidelijk, maar is plotseling. Bovendien voel je ook direct pijn en dat is reden om tijd te nemen voor een volledig herstel.
  • Neem voldoende tijd om te herstellen en doe dit onder begeleiding van een specialist of fysiotherapeut.
  • Klachten kunnen terugkomen als je het hersteltraject niet doorzet of volledig afmaakt. Veel sporters slaan zich voor hun hoofd omdat ze te snel weer aan de gang wilden gaan met sporten.

Hoe wij je gaan helpen

Jouw pijn is de beste raadgever in het herstelproces. Bij een acute blessure is het relevant om voldoende rust in acht te nemen. Vervolgens gaan we zorgvuldig aan de slag. We doen dit met oefeningen om de hamstring zelf en het gebied erom heen te verbeteren. We werken ook aan krachtherstel en souplesse van de spieren. Daarmee verklein je de kans op een nieuwe hamstringblessure. Maak snel die afspraak!

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!