Professionele hulp bij het herstel van je nekklachten


Je hebt niet alleen hoofdpijn, maar vooral ook moeite met het draaien van je hoofd. Dit heeft invloed op autorijden, werken en zelfs ontspannen op de bank zitten is vrij lastig. Je nek is een enge plek in je lijf om je onzeker over te voelen. Het is geen prettig idee als je last hebt van je nek...

Wat je voelt

Je hebt niet alleen hoofdpijn, maar ook pijn in de spieren van je nek

Nekpijn is een veeleisende pijn. Al je aandacht wordt er door opgeslokt. Natuurlijk doe er van alles aan om de pijn te verlichten. Masseren, pijnstillers, spierverslappers, kersenpittenkussen en nog.

Je kunt je moeilijk concentreren

Alles gaat zwaar, zelfs denken voelt vermoeiend. Het is onmogelijk om je aandacht er bij te houden. Hoogstwaarschijnlijk gaat slapen ook veel lastiger.

Je bent onzeker en alert

Terecht dat je dit voelt! Het gaat tenslotte toch om je nek. Normaal gesproken sta je er misschien niet zo bij stil, maar nu je er last van hebt, ben je er jezelf bewust van dat het verstandig is om voorzichtig aan te doen.

Wat je wilt

Je wilt dat de pijn zo snel mogelijk weggaat én dat je moeiteloos weer kunt bewegen met je nek

Het is het enige waar je aan denkt: dat de nekpijn stopt. Het is een slopende pijn en juist daarom is het belangrijk dit zo snel mogelijk aan te pakken.

Je wil je zeker voelen over je nek

Je voelt je kwetsbaar vanwege de pijn in je nek. Je hele leven stel je er toch een beetje op in. Voordat je het weet, komt het weer terug...

Je wilt weer aanwezig zijn

Als je last hebt van nekpijn, ben je er stiekem altijd mee bezig. Het maakt daarin niet uit wat je aan het doen bent. Daarom wil je er weer helemaal bij zijn!

Nekpijn in het kort

  • Je bent niet alleen als het gaat om nekklachten: 1 op de 5 Nederlanders heeft namelijk minstens 1 dag in de week hoofdpijn. Bizar, nietwaar?
  • Nekpijn kan veroorzaakt worden door allerlei factoren. Een verkeerde beweging, stress, constant dezelfde houding aannemen of eindeloos met je smartphone bezig zijn. Soms zijn er ook aantoonbare aanleidingen: hernia of reuma bijvoorbeeld.
  • Als je last hebt van nekpijn, wil je zo weinig mogelijk bewegen. Logisch, want dit doet het minste pijn. Toch is het beter om te blijven bewegen. Doe het echter vooral rustig aan en probeer ontspannen te bewegen.
  • Als het kan: laat je masseren door een professional!

nekpijn Hilversum

Hoe Fysiotherapeut Hilversum je gaat helpen

Pijnbestrijding maakt een belangrijk onderdeel uit van onze behandeling. Helaas kun je zelf niet zoveel doen aan nekpijn. Je krijgt wat oefeningen van ons mee en daarnaast geven wij je veel adviezen, tips en eventuele aanpassingen aangereikt. Vaak gaan we ook aan de slag met manuele therapie, dry needling of gewoon massage. Maak daarom die afspraak!

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!