headerimage

Heb je last van Schouderpijn?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Miriam, praktijkassistent bij Fysiotherapeut Hilversum. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Schouderpijn.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830630 WhatsApp

Op een veilige manier herstellen van je schouderpijn

Het leek in eerste instantie nog mee te vallen, maar het wordt nu zelfs moeilijk om je jas aan te trekken. Eigenlijk kost alles steeds meer moeite. De pijn kun je zoveel mogelijk tegen te gaan, als je maar niets doet. Dat is echter geen prettig idee.

Wat je voelt

Je voelt vooral pijn in je schouder en in het gebied eromheen

Die pijn is minder aanwezig als je niet beweegt. Bepaalde bewegingen doen extra pijn. Je probeert daarom bepaalde bewegingen en gebieden zoveel mogelijk te ontzien.

Je ervaart moeite met bewegen

Spieren en gewrichten bieden steeds meer weerstand. Het wordt erger en het gebied lijkt zich steeds meer samen te trekken.

Je uithoudingsvermogen gaat hollende achteruit

We hoeven jou niet te vertellen dat pijn heel uitputtend is. Veel eerder dan normaal voel jij je uitgeput en afgemat.

Wat je wilt

Je wilt dat de pijn vertrekt

Dat is natuurlijk het belangrijkste. Medicatie slikken helpt onvoldoende, net als het gebruik van bepaalde hulpmiddelen. Het is daarom belangrijk dat de pijn zo snel mogelijk uit je schouder verdwijnt.

Je wilt probleemloos alles kunnen doen

Je wilt liever niet afhankelijk zijn van andere mensen. Af en toe de hulp inschakelen van iemand is niet erg, maar voortdurend is geen optie voor je. Je wilt je eigen vrijheid terug.

Je wilt je vitaliteit terug

Je wilt weer even door kunnen pakken als het nodig is. Een tandje erbij zetten als het moet. Gewoon leven zoals je dat altijd deed!

Schouderpijn in het kort

  • Schouderpijn is een klacht die veelvuldig voorkomt. Ruim 40 procent van de mensen in Nederland heeft er jaarlijks last van.
  • Dit heeft te maken met het feit dat je schouder best ingewikkeld in elkaar zit. Beweeg je andere arm maar eens, je kunt echt bijna alle kanten op met je arm. Je schoudergewricht is dus een bijzonder, maar tegelijkertijd complex gewricht.
  • De schouder is dus eigenlijk eenvoudig te belasten. De schouder kent ook een scala aan klachten. Dit varieert van een slijmbeursontsteking tot een schouderblessure. Ook artrose in de schouder komt veel voor.
  • Heb je ooit last gehad van je schouder? Dan blijft dit een zwakke plek. Dit betekent dat je er extra goed voor moet zorgen. Blijven oefenen en aan de slag gaan met spierkracht helpen daarbij.

Hoe wij je bij Fysiotherapeut Hilversum gaan helpen

Schouderklachten kunnen we op verschillende manieren behandelen. Welke behandeling we kiezen is afhankelijk van het soort klacht waar je last van hebt. Daarom is het belangrijk dat je zo snel mogelijk bij ons langskomt. Wij kunnen je dan direct vertellen hoe we je verder kunnen helpen!

Wat onze klanten zeggen

Jacqueline

Een positief eerste gesprek, behandelaar kon zich goed inleven in mijn persoon en blessure. Er heerste een ontspannen sfeer en daardoor kon ik mijn probleem goed verwoorden.

Alex

Super! Vandaag gebeld voor een ‘noodafspraak’ als nieuwe patiënt en gelukt om vandaag nog terecht te kunnen.

Chantal

Ik kon diezelfde dag nog terecht toen ik belde met mijn lichamelijke klacht. Eenmaal bij de praktijk zelf werden er vanwege COVID-19 bepaalde maatregelen toegepast, waar men zich goed aan houdt. Fijn geholpen door de therapeut zelf en tips voor thuis meegekregen.

12.547 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top