Zorgvuldig herstel van een polsblessure


Zodra jij je hand beweegt, voel je de pijn. Het straalt uit vanuit je pols naar je vingers. Soms treft de pijn door naar je ellenboog. Wat voor activiteit je ook doet, alles gaat moeizaam en doet zeer.

Wat jij voelt

Een blijvende pijn

Of je je pols nu draait of kracht zet, elke beweging doet pijn. Maar niet alleen als je in beweging bent heb je last van je pols, juist ook in rusttoestand.

Pijnverlichting helpt tijdelijk

Wat je ook probeert om de pijn tegen te gaan, het biedt slechts een tijdelijke oplossing. Een koud kompres, het innemen van pijnstillers of het masseren van je pols, het lijkt allemaal niets op te lossen.

Wat je wilt

Je wilt dat de pijn vertrekt

Juist nu kom je tot de ontdekking dat je bijna alles met je handen doet. Daarom kost ook enkele handeling je nu veel moeite. Of het nu om koken, typen of een spelletje spelen gaat, alles doet pijn.

Je wilt geen oplapbeurt

Je wilt niet over een tijdje weer met hetzelfde probleem geconfronteerd worden. Je wilt weten waarom je dit nu hebt en wat je kunt doen om herhaling te voorkomen. Zorgvuldig herstellen dankzij de juiste oefeningen, dat is wat je wilt.

Polsklachten in het kort

  • Je kunt je voorstellen dat je hond vol zit met allerlei botten, banden, pezen en spieren. Je kunt namelijk ongelofelijk veel bewegingen maken met je hand. Eigenlijk is je hand best complex en als het misgaat, is het belangrijk om te werken aan een zorgvuldig herstel.
  • Een polsklacht die veel voorkomt, is het Carpaal Tunnel Syndroom.
  • Andere klachten die refereren aan polsklachten, zijn bijvoorbeeld een polsbreuk of verstuiking na een onverwachte val.

Hoe wij je gaan helpen

Het is belangrijk om altijd eerst een periode van rust in acht te nemen. Vervolgens kunnen we aan de slag met het soepel maken en op kracht brengen van je polsgewricht.

We kunnen hiervoor gebruikmaken van massage. Dit doen we om de doorbloeding te verbeteren en je spieren losser te maken. Rekoefeningen zorgen ervoor om de beweeglijkheid in je pols weer terug te krijgen.

Kun je je pols weer vrij bewegen en neemt ook je kracht weer toe? Dan gaan we met krachttraining aan de slag. Natuurlijk krijg je van ons oefeningen mee om hier ook in de toekomst je voordeel mee te behalen.

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!