Jan
Ik werk met een gecombineerde aanpak waarin oefeningen, houding en training de kern van behandeling en het herstelproces zijn.
Bel 035-2031473

Ik vond het leuk vond om met mensen om te gaan. En ik wilde mensen helpen. Toen ik aan de opleiding fysiotherapie begon, wist ik direct dat het een schot in de roos was. Inhoudelijk interessant en divers, gericht op het helpen van mensen, een mooie balans tussen inhoud en praktijk en fijne collega-studenten om mee te oefenen.

Al meer dan dertig jaar in het vak

Na mijn afstuderen in 1981, kon ik direct aan het werk. Ik werkte tien jaar lang in een maatschap, werd daar directeur-eigenaar. Daarna begon ik voor mijzelf, aan de Eikbosserweg waar ik inmiddels meer dan vijfentwintig jaar met plezier werk.

Met meer dan dertig jaar ervaring, heb ik trends zien komen en gaan. Ik ben opgeleid in het werken ‘met de handen’; dat is een hele tijd uit de mode geweest en komt nu gedeeltelijk weer terug in bepaalde behandelingen en richtingen. Ik denk dat massage en bijvoorbeeld dry-needling een wezenlijk onderdeel van het vak is. Voor patiënten heel plezierig, omdat er meteen iets gebeurt, en voor de fysiotherapeut een heel geschikte manier om te merken hoe iemand in zijn of haar lichaam zit.

Ik werk nu met een gecombineerde aanpak waarin oefeningen, houding en training de kern van de behandeling en het herstelproces zijn, vaak geopend met massage om de spieren los te maken en de gewrichten vrij zodat je die oefeningen blessurevrij kunt doen.

Behandeling op maat

Ik denk dat dat de kern van mijn vak is: goed kunnen luisteren, goed kunnen onderzoeken en kunnen voelen waar een klacht vandaan komt. Om vervolgens met aandacht voor de patiënt een scherpe diagnose te stellen met een op de persoon toegesneden behandeling. Daarvoor heb je als fysiotherapeut een bepaalde vrijheid nodig die je bijna alleen door ervaring in de praktijk krijgt.

Patiënten waarderen persoonlijke aanpak

Mijn patiënten geven aan zich op hun gemak te voelen. Ze waarderen de informatie die ze krijgen over klacht en behandeling. Uiteindelijk is natuurlijk het succes van die behandeling het belangrijkste.

Ik heb lol in mijn werk

Ik doe mijn werk met heel veel plezier. Ik vind het gewoon leuk. Ik had op mijn zestigste kunnen stoppen, maar heb dat niet gedaan. Ik heb er gewoon lol in. Ik kan mijn werk inrichten op een manier die ik zinnig en fijn vindt. Met mijn praktijk in een mooi eigen pand op drie minuten van waar ik woon; ideaal. Het geeft me een goed gevoel om mensen te kunnen helpen.

Jan