Behandeling Carpaal tunnel syndroom


Het begint met een tintelend en verdovend gevoel in je duim en wijsvinger. Dat het pijn doet, is nog wel te overzien. Het is veel erger dat je je kracht kwijtraakt. Soms vallen er zomaar dingen uit je handen.

Wat jij voelt

Verdoving van je hand

Je hebt voortdurend het gevoel dat je hand slaapt. Vooral 's nachts steekt het de kop op. Bovendien merk je dat het erger wordt als je iets onderneemt en je hand gebruikt.

Minder kracht in je hand

Je hebt al meerdere keren iets uit je handen laten vallen. Dat is toch een naar idee, nietwaar? Bovendien maakt dit je hartstikke onzeker als je een bakje koffie of thee wilt drinken.

Wat je wilt

Je wilt je hand terug

Je wilt niet alleen het gevoel, maar ook de kracht in je hand terug. Probleemloos kunnen swipen, lezen of koken, zonder dat je bang hoeft te zijn iets te laten vallen.

Je wilt je rust terug

Fijn en rustig kunnen slapen, zonder dat je midden in de nacht wakker wordt van een tintelende en pijnlijke hand.

Carpaal Tunnel Syndroom in het kort

  • De carpale tunnel kun je ook wel zien als een kanaaltje dat is gemaakt van pezen en botjes. Het is het uiteinde van een zenuw die door je arm loopt en bij je pols doorloopt naar je hand.
  • Dit kanaal is erg belangrijk, want er lopen pezen doorheen die ervoor zorgen dat je probleemloos je vingers kunt bewegen.
  • De zenuw die hier aanwezig is, wordt ook wel de softy van het gezelschap genoemd. De zenuw is niet alleen zacht, maar ook gevoelig voor druk.
  • Kamp je met een carpaal tunnel syndroom? Dan betekent dit dat de zenuw knel zit.

Hoe wij je gaan helpen

Bij Fysiotherapeut Hilversum richten we ons op een polsbehandeling. Deze bestaat niet alleen uit rekoefeningen, maar we doen ook aan krachttraining. Soms maken we ook gebruik van shockwave therapie. Een programma dat we samenstellen om jouw klachten te behandelen, stemmen we zoveel mogelijk af op jouw werk- en levensstijl.

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!