headerimage

Heb je last van Verstuikte enkel?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Tessa, praktijkassistent bij Fysiotherapeut Hilversum. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Verstuikte enkel.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830630 WhatsApp

We helpen je bij een voorspoedig herstel van je enkelblessure bij Fysiotherapeut Hilversum

Heel even lette je niet op en dat zorgde ervoor dat je enkel naar binnen klapte. Niet normaal wat een pijn dat kan doen zeg!

Wat jij voelt

Staan en lopen gaat moeilijk

Natuurlijk, als je echt moet, dan gaat het wel. Maar je moet flink doorbijten. Vanzelfsprekend is dit geen gezonde situatie. Dat snap je zelf ook.

Je enkel is blauw en dik

Dat is goed te verklaren, deze heeft namelijk een flinke klap gehad. Daarom mag je er ook niet zomaar mee doorlopen.

Wat je wilt

Je wilt snel herstellen

Je voelt niet alleen de pijn, maar ook de onhandigheid die het met zich meebrengt. Het zit je gewoon in alles in de weg. Daar heb je eigenlijk helemaal geen tijd voor. Het liefst wil je daarom zo snel mogelijk aan de slag.

Je wilt het begrijpen

Als je heel eerlijk bent, voel je je een beetje teleurgesteld in je lijf en in jezelf. Had je echt niets kunnen doen om deze blessure te voorkomen?

Enkelverstuiking in het kort

  • Omdat je voet draait bij je enkel, loop je. Dat zegt iets over de complexiteit van het gewricht. Eigenlijk kun je er van alles mee.
  • Juist omdat je al deze zaken kunt met je voet, betekent dit dat het gewricht los zit. Pezen en spieren zorgen ervoor dat het soepel en stabiel blijft.
  • Draait je voet te ver naar binnen? Dan verstuik jij je enkel.
  • De pees aan de buitenkant van de voet rekt daardoor te ver uit en er komen scheurtjes in.
  • Bij een enkelverstuiking is de enkelband nog wel intact.

Hoe wij je gaan helpen

Rust nemen is belangrijk voordat we tot actie overgaan. Dit doen we in ieder geval tot de zwelling is geslonken. Voel jij je beter? Dan kunnen we met de nodige oefeningen aan de slag om de kracht en stabiliteit in je enkel weer te doen toenemen.

Wat onze klanten zeggen

Eva

Na de behandeling van mijn onderrug, slaap ik beter, kan ik langer zitten, geconcentreerder werken en heb ik in zijn algemeenheid meer energie. Ik weet zeker dat dat door het oefenprogramma komt dat ik kreeg. Ik doe het nog steeds.

Andre

Lekker snel doorpakken! Ik werd meteen vriendelijk geholpen en had de volgende dag een afspraak. Ik kreeg ook meteen een behandeling (niet alleen maar praten).

Jacqueline

Een positief eerste gesprek, behandelaar kon zich goed inleven in mijn persoon en blessure. Er heerste een ontspannen sfeer en daardoor kon ik mijn probleem goed verwoorden.

12.547 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top