headerimage

Heb je last van Peesontsteking knie?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Tessa, praktijkassistent bij Fysiotherapeut Hilversum. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Peesontsteking knie.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830630 WhatsApp

Goed herstellen van een peesontsteking

Het lijkt vooral op te komen als je extra kracht zet. Dit kan flink wat pijn veroorzaken rondom je knieschijf. Bovendien wordt het erger en voel je het nu bijvoorbeeld ook als je de trap oploopt.

Wat jij voelt

Pijn aan de onderkant van je knie

Je voelt het niet altijd, maar vooral bij specifieke bewegingen die je maakt. Je kunt bijvoorbeeld denken aan hurken, jezelf afzetten of bij een sport als hardlopen.

Je wilt weer op volle kracht vooruit

Je merkt aan alles dat jij jezelf inhoudt. Het lukt je gewoonweg niet om je voor de volle honderd procent te geven. Je houdt rekening met het feit dat je knie compleet in elkaar klapt en je niets meer kunt.

Wat je wilt

Met zorg herstellen

De pijn die je voelt, lijkt een klacht waarmee je voorzichtig wilt omgaan. Natuurlijk wil je de pijn zo snel mogelijk weg hebben, maar je wilt dit ook zorgvuldig aanpakken. Het herstel mag best een weekje langer duren als je daarmee kunt voorkomen dat je opnieuw in de lappenmand terechtkomt.

Je wilt niet stoppen met sporten

Een kniepeesontsteking is een veel voorkomende klacht bij sporters. Vooral bij sporten waarbij je explosief af moet zetten, komt het veelvuldig voor. Je wilt echter het liefst maar een kleine tijd uit de running zijn en je sportactiviteiten weer zo snel mogelijk oppakken.

Kniepeesontsteking in het kort

  • De jumpers knee of springersknie is een andere typering voor een kniepeesontsteking. Veel springsporters hebben hier last van.
  • Bij een kniepeesontsteking is de kniepees geïrriteerd, ontstoken of gescheurd. Dit kan door een plotselinge beweging of impact. De schade doet zich voor bij aanhechting van de kniepees aan de onderkant van jouw knieschijf.
  • Fase 1. Bij het maken van een bepaalde beweging voel je direct een zeurende pijn in je knie. Het is rood, een beetje opgezwollen en pijnlijk als je het aanraakt.
  • Fase 2. Doe je niets aan deze blessure? Niet alleen na het sporten, maar ook tijdens het sporten zal je pijn (blijven) ervaren.
  • Fase 3. Op welke manier jij je ook inspant, het doet gewoon pijn.
  • Fase 4. Het doet altijd pijn en het gaat niet meer weg. In deze fase zijn ook vezels beschadigd en is de kans op chronische klachten erg groot.

Hoe wij je gaan helpen

Zit je in fase 4? Dan is het belangrijk om een tijdje rust te nemen. Bij de eerdere fases kunnen we wel direct aan de slag. We verbeteren bijvoorbeeld de doorbloeding door massage en je bewegingsmogelijkheden verbeteren we door middel van rekoefeningen. Verder kijken we ook met jou naar je coördinatie en een eventuele verandering in je houding. Als we verder in de herstelfase zijn, gaan we samen met jou aan de slag met krachtherstel in en rondom je knie.

Wat onze klanten zeggen

Andre

Lekker snel doorpakken! Ik werd meteen vriendelijk geholpen en had de volgende dag een afspraak. Ik kreeg ook meteen een behandeling (niet alleen maar praten).

Eva

Na de behandeling van mijn onderrug, slaap ik beter, kan ik langer zitten, geconcentreerder werken en heb ik in zijn algemeenheid meer energie. Ik weet zeker dat dat door het oefenprogramma komt dat ik kreeg. Ik doe het nog steeds.

Jacqueline

Een positief eerste gesprek, behandelaar kon zich goed inleven in mijn persoon en blessure. Er heerste een ontspannen sfeer en daardoor kon ik mijn probleem goed verwoorden.

12.547 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top