headerimage

Heb je last van Frozen shoulder?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Miriam, praktijkassistent bij Fysiotherapeut Hilversum. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Frozen shoulder.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830630 WhatsApp

Zinvolle ondersteuning bij een Frozen Shoulder

Wat ik op internet over Frozen Shoulder lees, maakt me ongerust

Het is alles bij elkaar. De pijn in je schouder, de stijfheid in je arm en je schouder. Het is het niet kunnen slapen van de pijn. Het eindeloze, pijnlijke draaien. En nu je je erin verdiept lees je dat dit soms wel jaren kan duren… ja-ren. Je bent bezorgd en je vraagt je af hoe je dat in hemelsnaam volhoudt.

Goede begeleiding verzacht het proces

Jammer genoeg klopt de informatie die je gevonden hebt. Het kan soms wel een jaar duren voordat de klachten van een Frozen Shoulder helemaal verdwenen zijn. Je kunt die tijd niet verkorten, wij ook niet. Het heeft tijd nodig.

Toch kunnen we je in het proces wel helpen. Er zijn drie stadia in het verloop van de klacht. In het eerste stadium kunnen we je helpen de pijn te verlichten, in het tweede helpen we de spieren soepel te houden en in het laatste stadium werken we toe naar je herstel.

Stadium 1 – De klacht begint

Dit is de meest pijnlijke periode. Je schouder is nog niet helemaal stijf, je kunt redelijk veel bewegen (als het niet zo’n pijn zou doen). In dit stadium ‘bevriest’ je schouder. Na verloop van tijd kun je steeds minder. Dat gaat gepaard met flinke pijn en vaak ook met ontstekingen.

We helpen je de pijn te verlichten. Je krijgt oefeningen, advies over houding en beweging. In sommige gevallen kan deep-tissue massage of dry-needling helpen. We richten de behandeling, de oefeningen en het oefenschema in op wat je nog kunt en wilt doen.

Stadium 2 – de Frozen Shoulder

Je schouder is nu bevroren. Je kunt je arm nauwelijks bewegen. Het ongemak in je dagelijks leven is groot, je kunt veel alledaagse handelingen gewoonweg niet uitvoeren. De pijn is een stuk minder. Ook wel logisch, je beweegt er niet meer mee.

In dit stadium begeleiden we je door je spieren zo soepel mogelijk te houden. Je krijgt rustige oefeningen, kleine bewegingen die je bedachtzaam kunt doen. Het is wel belangrijk dat je goed naar je lichaam luistert en stopt zodra het te ongemakkelijk wordt

Stadium 3 – werken aan herstel

Je zult merken dat na een aantal maanden je schouder wat soepeler wordt. Verwacht geen grote veranderingen, het gaat heel geleidelijk. Week na week voel je de flexibiliteit terugkomen. Omdat je je schouder heel lang niet echt gebruikt hebt, zijn de spieren slap en vaak ook erg stug.

Daarom is de begeleiding in dit stadium gericht op het herstel van kracht en de ontwikkeling van soepele spieren. Je groeit met het herstel mee. Door dat op een zorgvuldige manier te doen —wel krachttraining, geen overbelasting— voorkom je schouderblessures en bespoedig je het herstel.

Wat onze klanten zeggen

Andre

Lekker snel doorpakken! Ik werd meteen vriendelijk geholpen en had de volgende dag een afspraak. Ik kreeg ook meteen een behandeling (niet alleen maar praten).

Bennie

De Whatsapp chatbot werkte heel goed, communicatie werd op maandagmorgen meteen overgenomen door een mens en de afspraak was moeiteloos gemaakt! Heel makkelijk en laagdrempelig! Ik heb meteen een goede indruk van de praktijk.

Alex

Super! Vandaag gebeld voor een ‘noodafspraak’ als nieuwe patiënt en gelukt om vandaag nog terecht te kunnen.

12.547 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top