headerimage

Heb je last van Hielspoor?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Tessa, praktijkassistent bij Fysiotherapeut Hilversum. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Hielspoor.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830630 WhatsApp

Hielspoor behandeling bij Fysiotherapeut Hilversum

Uit bed komen is haast niet te doen voor je. Het voelt alsof er flink wat messen in je hiel steken. Zelfs volop rust pakken is niet voldoende. Want hoe meer je rust, hoe erger het terug komt…

Wat jij voelt

Vooral na rust ervaar je een stekende pijn in je hiel

Mensen die last hebben van hielspoor geven aan dat het voelt alsof er messen in de hiel worden gestoken. Vooral in de ochtend zak je bijna door je knieën van de pijn die je voelt.

Doffe pijn, gedurende de hele dag

Naarmate je op een dag meer beweegt, wordt de pijn ook minder. Echter gaat de pijn nooit helemaal weg.

Wat je wilt

Je wilt pijnvrij kunnen lopen

We hoeven jou niet te vertellen dat hielspoor ongelofelijk pijnlijk is. Het beperkt je in al je doen en laten. Pijnvrij kunnen bewegen is daarom het doel dat je voor ogen hebt. Daarvoor ben je bij ons aan het goede adres. Fysiotherapeut Hilversum helpt je hierin graag verder.

Voorkomen dat de pijn terug komt

Om hielspoor in de toekomst te kunnen voorkomen, is het belangrijk dat je begrijpt hoe dit werkt en wat je kunt doen om nieuwe klachten te voorkomen.

Hielspoor in het kort

  • Hielspoor ontstaat door verkalking door een vastzittende pees. Dit doet zich voor bij de pees waar jouw hiel zich met je voorvoet verbindt.
  • Die verkalking wordt hielspoor genoemd. Dit hoeft niet altijd pijnlijk te zijn. Dit is vooral het geval als het geïrriteerd raakt. In het ergste geval gaat het ontsteken.
  • Hielspoor kan op verschillende manieren ontstaan. Hardlopen bijvoorbeeld, maar ook overgewicht of langdurig een verkeerde houding aannemen, kunnen oorzaken zijn voor het ontwikkelen van hielspoor.
  • De klachten komen vooral voor bij mensen van 40 jaar en ouder.
  • Soms is er sprake van acute hielspoor. Dit doet zich bijvoorbeeld voor als je springt en verkeerd terechtkomt. Meestal ontstaat hielspoor echter geleidelijk.

Hoe wij je gaan helpen

De behandeling bij Fysiotherapeut Hilversum is erop gericht om zowel je spieren, botten en pezen in en rondom je voet sterker te maken. Daarom krijg je van ons oefeningen om zowel je kuit- als voetspieren te trainen. Vaak betrekken we ook de bovenbenen hierbij. We zetten je flink aan het werk, maar in de praktijk blijkt dit de beste resultaten voort te brengen!

Wat onze klanten zeggen

Jacqueline

Een positief eerste gesprek, behandelaar kon zich goed inleven in mijn persoon en blessure. Er heerste een ontspannen sfeer en daardoor kon ik mijn probleem goed verwoorden.

Chantal

Ik kon diezelfde dag nog terecht toen ik belde met mijn lichamelijke klacht. Eenmaal bij de praktijk zelf werden er vanwege COVID-19 bepaalde maatregelen toegepast, waar men zich goed aan houdt. Fijn geholpen door de therapeut zelf en tips voor thuis meegekregen.

Alex

Super! Vandaag gebeld voor een ‘noodafspraak’ als nieuwe patiënt en gelukt om vandaag nog terecht te kunnen.

12.547 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top