headerimage

Heb je last van Gescheurde enkelbanden?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Miriam, praktijkassistent bij Fysiotherapeut Hilversum. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Gescheurde enkelbanden.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830630 WhatsApp

Fysiotherapeut Hilversum, specialist in gescheurde enkelbanden

Staan of lopen gaat niet meer. Het is echt goed mis. Je bent misselijk van de pijn. Of je je nu verstapt hebt, je voet verzwikt of je bent dubbelgeklapt, de pijn is dramatisch.

Wat jij voelt

Pijn bij het aanraken van je enkel.

Je enkel is niet alleen dik, maar doet ook pijn als je het aanraakt. Je hoeft maar een paar stappen te zetten en je zakt bijna door de grond van de pijn. Je investeert in rust, ijs, compressie en elevatie, het omhoog houden van je been.

Je enkel is voorzien van een blauwe plek en bewegen gaat vrij lastig.

Al met al ziet het er best heftig uit. Want naast de blauwe plek is er ook een behoorlijke zwelling te zien.

Wat je wilt

Je wilt snel weer op de been zijn

Het feit dat je nu niets kunt is een drama. Naar de keuken lopen om wat drinken te paken is al een ramp. Je wilt daarom het liefst weer zo snel mogelijk kunnen rondhuppelen.

Je wilt herstellen én verbeteren

Soms heb je gewoon pech bij een gescheurde enkelband. Toch kun je de gevolgen van een verzwikking beperken door zorg te dragen voor meer stevigheid in en rondom je enkel. Daar wil je graag meer over weten!

Enkelbanden in het kort

  • Jaarlijks komen gescheurde enkelbanden voor bij zo’n 700.000 sporters in Nederland. Sporten waarbij het veel voorkomt, zijn bijvoorbeeld voetbal, tennis en volleybal.
  • Bij gescheurde enkelbanden kan je voet zowel naar buiten als naar binnen klappen. De enkelbanden moeten hierin kunnen mee rekken. Als dit niet het geval is, dan rekken ze teveel op of scheuren ze…
  • Wil je erachter komen of er sprake is van gescheurde enkelbanden? Dan kun je het beste een afspraak maken bij de huisarts of fysiotherapeut. Een goede indicatie van een professional helpt je bij het maken van de juiste stappen hierin. Twijfel je? Als je enkel meteen na het verzwikken dik werd en je niet meer dan een passen kunt lopen, dan heb je waarschijnlijk te maken gescheurde enkelbanden.

Hoe wij je gaan helpen

In eerste instantie is het belangrijk om voldoende rust in te plannen. Pas na een week of 2 kunnen we daadwerkelijk aan de slag met het herstel. Na ongeveer 2 weken bemerk je dat je weer wat beter kunt lopen. Rustig en weinig bewegen is een goede methode om weer een beetje op gang te komen. Net zolang totdat je weer helemaal de oude bent.

Lijk je hierin niet te slagen? Dan kunnen we ook een specifiek oefenprogramma samenstellen en je daarmee helpen om spieren en banden rondom je enkel optimaal te versterken.

Wat onze klanten zeggen

Andre

Lekker snel doorpakken! Ik werd meteen vriendelijk geholpen en had de volgende dag een afspraak. Ik kreeg ook meteen een behandeling (niet alleen maar praten).

Eva

Na de behandeling van mijn onderrug, slaap ik beter, kan ik langer zitten, geconcentreerder werken en heb ik in zijn algemeenheid meer energie. Ik weet zeker dat dat door het oefenprogramma komt dat ik kreeg. Ik doe het nog steeds.

Alex

Super! Vandaag gebeld voor een ‘noodafspraak’ als nieuwe patiënt en gelukt om vandaag nog terecht te kunnen.

12.547 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top