Geblesseerd aan je achillespees? We helpen je snel herstellen.


Ik wil iets aan de pijn doen

Natuurlijk wil je iets aan de pijn doen. Zodra je uit bed stapt, verga je haast van de pijn die je voelt. De tranen springen gewoon in je ogen. Het is geen goed begin van je dag. Naarmate de dag vordert, gaat het gelukkig beter, maar lopen en bewegen blijft lastig. Daarom wil je een behandeling die werkt en die je zo snel mogelijk van de pijn afhelpt.

Je bent tijdelijk helemaal uit de running

Laten we maar direct met de deur in huis vallen: deze blessure is niet direct over. Het herstel hiervan kan maanden duren. Het is noodzakelijk dat je rustig aan doet. Ga niet te intensief sporten of bewegen. Dit is wellicht frustrerend, maar wel beter voor je herstel. Houd echter voor ogen dat je het doet om je eigen welzijn. Wil je op de lange termijn een fitte en gezonde levensstijl onderhouden, dan is het belangrijk om op de juiste momenten rustmomenten in te plannen.

De geschiedenis van je klacht

Veel mensen denken dat deze blessure zomaar ontstond, bijvoorbeeld omdat je misstapte of vanwege een overbelasting. Vaak ontstaat een achillespeesblessure door structureel verkeerd bewegen. Dit kan tijdens het sporten zijn gebeurd. Misschien heeft je lichaam diverse signalen afgegeven, maar heb je deze toch een beetje genegeerd. Dat kan ervoor gezorgd hebben dat de klacht nu erger is geworden. Wellicht heb je dat helemaal niet bewust gedaan. Wij gaan met jou op zoek naar de oorzaak en stellen een beweegprogramma voor je samen. Dit programma is gericht op het veranderen/verbeteren van je gedrag en houding.

Zo voorkom je herhaling van een achillespeesblessure

  • Laat nooit een warming-up aan je voorbij gaan
  • Blijf structureel de krachttraining doen
  • Warme en hoge sokken zijn onmisbaar bij sporten in koud en regenachtig winterweer
  • Masseer regelmatig je kuiten
  • Bouw elke training rustig op, ga niet direct op de volle honderd procent trainen

achillespees Hilversum

Maak werk van je herstel. Kom langs bij Fysiotherapeut Hilversum

Als je werk wilt maken van je herstel, is het belangrijk om zo spoedig mogelijk bij ons langs te komen. Het herstel wordt niet bevorderd als je te lang met je blessure blijft rondlopen. Wij beschikken over de kennis, expertise en tools om jou zo snel mogelijk weer te doen herstellen. Schroom niet om de telefoon te pakken en een afspraak te maken.

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!