Spanningshoofdpijn behandeling bij Fysiotherapeut Hilversum


Hoewel je je nek wrijft en masseert, levert dit niet het gewenste resultaat op. Het voelt alsof er een strak elastiek aanwezig is en dat de doffe hoofdpijn alleen maar erger wordt.

Wat jij voelt

Je voelt een doffe pijn aan allebei de zijkanten van je hoofd

De pijn die je voelt in je hoofd is niet zozeer stekend. Je kunt het eerder dof noemen. Om de zoveel tijd krijg je een pijnaanval van enkele minuten. In het ergste geval duurt deze dagenlang. Ibuprofen is het enige dat een beetje werkt.

Je hebt last van je nek en schouders

De pijn die je voelt straalt uit naar je nek en schouders. Deze kunnen zelfs een beetje stijf en pijnlijk aanvoelen.

Je kunt slecht tegen prikkels

Of het nu gaat om een onverwachts scherp geluid of fel zonlicht – alles komt extra hard bij je binnen. Zelfs als het prachtig weer is zet je een zonnebril op om zo weinig mogelijk pijn te voelen.

Wat je wilt

Je wilt dat de pijn stopt

Natuurlijk wil je dat de pijn stopt. Dat is logisch. Je wilt niet langer overgevoelig zijn voor licht en geluid. Bovendien ben je de pijnstillers ook een keer zat. Je wilt gewoon alles kunnen doen wat je voorheen ook deed. Het liefst zou je weer willen dansen in de zon.

Spanningshoofdpijn in het kort

  • Er zijn twee soorten spanningshoofdpijn: kortdurend of chronisch. Bij chronische hoofdpijn heb je meer dan 15 dagen per maand hoofdpijn. Spanningshoofdpijn wordt gekenmerkt door doffe en drukkende pijn.
  • Spanningshoofdpijn is niet direct gerelateerd aan stress. Het kan wel een rol meespelen, maar het is niet altijd de oorzaak. De spanning in het woord spanningshoofdpijn staat vooral voor spierspanning.
  • Spanningshoofdpijn wordt vooral veroorzaakt door een slechte lichaamshouding, slaaptekort of structureel dezelfde bewegingen maken.
  • Bij de behandeling van spanningshoofdpijn is het belangrijk om niet alleen aan pijnbestrijding te doen, maar ook je levensstijl onder de loep te nemen. Zorg bijvoorbeeld voor voldoende pauzes, slaap en wissel bepaalde houdingen af.

Hoe wij je bij Fysiotherapeut Hilversum gaan helpen

Hoe wij je behandelen stemmen wij volledig af op jouw gradatie van pijn. De kans is echter wel groot dat we je behandelen met diverse soorten massages of manuele therapie. Dit doen we om de spieren rondom je nek en hals soepel en sterk te maken. Ook geven wij je lichte oefeningen mee en krijg je van ons adviezen om bijvoorbeeld aanpassingen door te voeren in je levensstijl.

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!